Napló…

A kezdetekről… Hol is kezdjem?  Talán 2014 augusztusában. Megkezdődött a helyhatósági választás, komoly összecsapásnak ígérkezett. Néhányan eldöntöttük, hogy segítünk az egyik jelöltnek. Napi szinten találkoztunk,hordtuk a szórólapot, ragasztottuk a plakátot… s közben beszélgettünk. Barátsággá alakult a közös munka. Azonos értékrendű emberek között ez nem szokatlan. Eljött a választás napja és az az ember,aki mögé felsorakoztunk, megnyerte a választást. A csapat együtt maradt..

Azonos értékrend, egyező nézetek, párt-politika nélkül… Szerettünk volna egy olyan városban élni, ahol a legfontosabb az ember. Rengeteg a szociálisan rászoruló, az olyan városrész, mely “mostoha gyermek”.. Valamit tenni akartunk! 2014.októberében életre hívtuk ezt az egyesületet.

Első alkalom, ahol hallhattatok rólunk, találkozhattatok velünk a Civil Karácsony volt. Mi is részt vettünk rajta ,a többi civil szervezettel együtt gyűjtöttünk a Ments-Vár Alapítvány javára. Utána jöttek a szürke téli napok, törtük a fejünket, merre is kellene indulni. “Eccercsak” jelentkezett egy felajánló, hogy lenne néhány felesleges bútora, szívesen felajánlaná egy rászorulónak, csak nem tudja kinek.. Nosza, kerestünk rászorulót… Az igazsághoz hozzá tartozik, nagyon keresnünk sem kellett… Elég a városban nyitott szemmel járni és hamar rá lehet bukkanni a mérhetetlen szegénység nyomára. Közben, jöttek újabb felajánlók, ki tartós élelmiszert, ki bútort, vagy épp elektromos házastársi,hopp… szóval háztartási cikket ajánlott fel. Mindnek megtaláltuk a legjobb helyet. Egyszóval elindult a munka! Mivel maradt fölös energiánk, körülnéztünk, hol is tudnánk levezetni ezt?

Ekkor jött az ötlet, egy elhanyagolt, de annál szebb környezetben lévő, siófokiak egyik kedvenc szabadidős területének Törekiben. Első akciónk a Tóközi-pihenő volt. Facebook oldalunkon meghirdettük, megvettük a szükséges anyagot és eszközt ami épp nem állt rendelkezésre. Az igazi meglepetés akkor ért bennünket, mikor egy gyönyörű márciusi reggelen kimentünk, hogy megkezdjük a munkát: Hihetetlen volt számunkra, hogy az a rengeteg ember, aki kijött segíteni, mind ugyanolyan fontosnak érezte ezt, mint Mi. Több, mint 50 pár dolgos kéz munkálkodott, söpörte az avart, szedte a szemetet, csiszolt, festett, sorolhatnám… Aki nem hiszi, járjon utána, gyönyörű lett ? 

A  Cinege-pihenő következett. A borongós idő ellenére ugyancsak rengeteg ember jött segíteni. Sok vállalkozó is kivette a részét mindkét munkából! Nem szeretnék neveket említeni, nehogy valaki kimaradjon ? Oda is érdemes kilátogatni, gyönyörű környezetben várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat! 

Aztán eljött Május 1. A Balatonkiliti KHC Egyesülettel közös szervezésben tartottunk Majálist. Indulás a Főtérről, kerékpár-túra a Tóközi-pihenőbe. Ott egy rövid pihenő, sör-virslis retro megvendégelés után játék várta a résztvevőket. Volt kötélhúzás,számháború, nem sorolom.. Aztán újra bringára pattant a csapat és irány Kiliti! A Gyerekerdőben ínycsiklandó ételek és megint csak rengeteg játékos program várta a gyerekeket-felnőtteket. Felállítottuk a májusfát,zsákban futottunk,karikát dobtunk… Fergeteges jókedv övezte a napot. A zord időjárás ellenére a sok résztvevőnek egy gondja volt csak, hogy nagyon hamar vége lett a napnak..